Een taxatierapport geeft u een indicatie van de actuele marktwaarde van een woning. Dit rapport kunt u bijvoorbeeld nodig hebben om een hypotheek te verkrijgen bij de aankoop van een woning. De geldverstrekker (bank) wil met door middel van een taxatierapport zekerheid hebben van de waarde van het onderpand (de woning) voor de hypothecaire lening. Andere redenen voor een taxatie kunnen o.a. zijn; een verkoopbeslissing, WOZ contra taxatie, boedelscheiding, en aanslag successierechten.

Om tot dit waardeoordeel te komen brengen wij een bezoek aan uw woning en bekijken wij alle relevante juridische en technische aspecten. Hiervoor winnen we informatie in bij de eigenaar, een eventuele verkopende makelaar maar ook bij het Kadaster, afdeling Bouw- en Woningtoezicht van het stadsdeel, Milieudienst Amsterdam en indien van toepassing bij de VVE. Op basis van bovenstaande informatie, onze marktkennis en een onderzoek naar de transactieprijzen van vergelijkbare woningen komen wij tot ons waardeoordeel. Dus aan de ene kant kijken we naar het unieke aspect van uw (mogelijk toekomstige) woning en de prijs die door marktconforme onderhandelingen tot stand is gekomen, maar ook naar fundering, verontreiniging, plannen van de VVE en meer.

Heeft u interesse in een taxatie door Caron & Co Makelaars? Loop dan gerust eens binnen, bel of mail ons voor een persoonlijke afspraak.